Geen afzeggingen meer bij corporatie Vivare: liftkeuring gaat altijd door

Woningcorporatie Vivare heeft sinds 1 oktober 2012 nieuwe contracten afgesloten rond onderhoud en keuring van de liften. Maximale beschikbaarheid voor de bewoners is daarbij het uitgangspunt. Onderdeel vormt een VIP-keuringsovereenkomst met het Liftinstituut. Sindsdien heeft de corporatie geen zorgen meer over afzeggingen.
02-07-2013

“Als wij de liftkeuring aankondigen bij de bewoners, willen we er ook zeker van zijn dat de keuring doorgaat”, vertelt René Egging, contractbeheerder vastgoed bij woningcorporatie Vivare in Arnhem. “Dat hebben we geregeld via de VIP-keuringsovereenkomst met het Liftinstituut.”

Bewonersinformatie over liftkeuring

“Wij informeren de bewoners altijd twee weken voor de aankomende liftkeuring. Zij weten dan op welke datum en op welk moment de keuring plaatsvindt. In het verleden gebeurde het regelmatig dat keuringen niet konden doorgaan, omdat de afstemming tussen de liftenfirma en de keuringsinstantie niet goed verliep. Dan moesten we opnieuw communiceren met de bewoners. Voor de bewoners en voor ons is dat lastig. Dat wilden we niet meer.”

Alles rondom de liftkeuring in één hand

“Doordat nu één partij keuring en assistentie levert, behoren afstemmingsproblemen tot het verleden. Nu wordt er gewoon op het aangekondigde tijdstip gekeurd. Dat is ook logisch, want alles rond de keuring is nu bij één partij ondergebracht.”

Keuringen van liften, hefplateaus en gevelonderhoudsinstallaties

Vivare beheert 24.000 verhuureenheden met in totaal 160 liften, waarbij een optimale dienstverlening naar de gebruikers centraal staat. Vivare kiest er bewust voor om naast de liften ook de hefplateaus voor mindervaliden en de gevelonderhoudsinstallaties te laten keuren door het Liftinstituut. Het onderhoud wordt verzorgd door KONE, Lohr liften en SkyLift. Bijzonder aan het contract met deze bedrijven is dat zij zo nodig elkaar moeten helpen om een uitgevallen lift weer snel in bedrijf te krijgen. Installatie en onderhoud aan de spreek-luisterverbindingen in de liften wordt verzorgd door Elseco.

Lees meer over de VIP-keuringsovereenkomst.