Liftinstituut behandelt energiebesparing liften tijdens studiedagen BREEAM-experts

Tijdens de studiedagen voor BREEAM-experts gaat het Liftinstituut dit jaar specifiek in op duurzaamheid en energiebesparing bij liften. De deelnemers aan de eerste studiedagen toonden zich al enthousiast over de uitgebreide presentatie.
09-06-2015

Wie erkend wil blijven als BREEAM-NL Expert, komt ieder jaar naar de BREEAM-studiedagen. Hier wordt informatie gedeeld over de laatste stand van zaken rond de BREEAM-NL keurmerken. Tevens wordt kennis opgedaan over specifieke duurzaamheidsonderwerpen.

70% nieuwbouw is BREEAM-geregistreerd
Tijdens de opening van een recente studiedag gaf Maarten Dansen, operationeel manager bij DGBC (Dutch Green Building Council), aan dat momenteel 70% van alle nieuwbouwprojecten BREEAM-geregistreerd is. Wel valt 5% tijdens het realisatietraject af.

Het blijkt moeilijk om bij renovatieprojecten de BREEAM-ambitie waar te maken. Daarom is de participatie beperkt. “Onder 'BREEAM in use' kunnen nu naast winkels en scholen ook hotels en logistieke bedrijven gecertificeerd worden”, aldus Dansen.

Veel energiebesparingsmogelijkheden via liftkooiverlichting
Uit de presentatie van het Liftinstituut blijkt dat er heel veel mogelijkheden zijn om bij liften op energie te besparen. De eerste en makkelijkste winst is te behalen door energiezuinige kooiverlichting toe te passen en door het kooilicht alleen te laten branden als dat nodig is.