Liftinstituut certificeerde KONE Ultrarope™ draagmiddel voor liften

KONE heeft een nieuwe lifttechnologie voor hoogbouw aangekondigd die geschikt zal zijn voor een toekomstig liftsysteem waarbij hefhoogtes tot 1 kilometer bereikt kunnen worden dat is tweemaal de afstand die momenteel haalbaar is.
18-06-2013

De kern van de KONE UltraRope bestaat uit carbon fibre en is voorzien van een unieke wrijvingslaag en is bovendien extreem licht van gewicht, wat voor een aanzienlijke afname van het energieverbruik in hoge gebouwen zorgt. Het bespaarde kabelgewicht vermindert aanzienlijk het gewicht van de bewegende liftmassa - het gaat om het totale gewicht van alle onderdelen van de verplaatsende lift met inbegrip van de hijskabels, compensatiekabels, tegengewicht, cabine en liftcapaciteit. KONE UltraRope is extreem sterk en zeer goed bestand tegen slijtage. Dit alles draagt bij tot een ongekende eco-efficiëntie, duurzaamheid en betrouwbaarheid voor de toekomstige hoogbouw-liften.

Certificering

KONE UltraRope werd ontwikkeld en grondig getest in zowel geïnstalleerde liften alsook in testlaboratoria binnen het KONE centrum voor onderzoek en ontwikkeling in Finland. Het Liftinstituut heeft de typekeuring - ook wel tyepecertificering - verzorgd op basis van de Europese Richtlijn liften. 

Meer info: www.kone.com/ultrarope