Liftinstituut informeert overheid Singapore rond opzetten keuringsregime

Afgelopen week was Liftinstituut-directeur John van Vliet namens Liftinstituut present tijdens een bijeenkomst van een Internationaal ‘Panel of Experts’. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Singaporese overheid. Vanwege de vele ongelukken met liften en roltrappen in het afgelopen jaar, is het de overheid van Singapore menens om te komen tot een serieus beleid rond lift- en roltrapveiligheid.
03-10-2016

Liftinstituut werd gevraagd om dit selecte gezelschap toe te spreken over de liftveiligheidsregelgeving in Europa en hoe er in de diverse Europese lidstaten met veiligheidskeuringen wordt omgegaan. Het ‘Panel of Experts’ zal op zijn beurt - en met de informatie van Liftinstituut - de overheid van Singapore adviseren over het te voeren beleid en rond het opzetten van een keuringsregime.

Internationale waardering
Alle aanwezig partijen waardeerden het congres en de bijdrage van Van Vliet ten zeerste. Niet alleen de aanwezigen uit Singapore maar ook de aanwezigen uit andere landen in de omgeving kregen een goede inkijk in hoe er wereldwijd met lift- en roltrapkeuringen wordt omgegaan. Een belangrijke conclusie was dat het uiteindelijk niet gaat om de overheid, de keuringsinstanties of om de liftonderhoudsbedrijven, maar om de gebruiker en de eigenaar van de lift.