Liftinstituut stopt dit jaar met keuren van attracties en speeltoestellen

Het Liftinstituut is marktleider en toonaangevend in Nederland als keuringsinstantie, gespecialiseerd in verticaal transport. Kerncompetenties daarbij zijn deskundigheid en onafhankelijkheid.
14-07-2016

De toenemende internationalisering van de certificatie activiteiten van Liftinstituut in combinatie met de noodzakelijke operationele efficiency vragen om markt- en dienstenfocus: veiligheid van gebouw gebonden installaties als liften, roltrappen en gevelonderhoudsinstallaties. Via keuring en certificatie van deze installaties en het opleiden van de mensen die ermee moeten werken.

 

Vanuit die strategische overweging moeten we afscheid nemen van een activiteit die we meer dan dertig jaarmet plezier verrichtten. Het keuren van (kermis)attracties en speeltoestellen. In dit kader is Liftinstituut officieel aangewezen en geaccrediteerd als keuringsinstantie voor typekeuringen, stukskeuringen en periodieke keuringen van attracties en speeltoestellen. Onze inspecteurs voeren de veiligheidskeuringen uit op basis van de (veiligheids)eisen van het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen (WAS). Daaraan komt per 1 november 2016 een einde. Liftinstituut zal er alles aan doen om lopende opdrachten voor die tijd netjes af ronden en dankt alle betrokkenen voor de prettige samenwerking en het in ons gestelde vertrouwen.

Wij zullen tot 1 november verantwoordelijk blijven voor het keuren van de (kermis)attracties en speeltoestellen en daarbij ook verantwoordelijk blijven voor de technische dossiers tot zo lang dit behoort volgens de NVWA. Uiteraard zal er geen overdracht plaatsvinden zonder dat u als klant en de NVWA daar goedkeuring voor heeft afgegeven.