Nieuws

Liftinstituut lezing tijdens vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer

22-01-2018
Liftinstituut verzorgt lezing ‘Uw lift onder controle’ tijdens de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer.

Activiteiten van Eurlicon ondergebracht bij DLR Adviesgroep B.V.

21-12-2017
Liftinstituut Holding B.V. wil zich nadrukkelijker richten op haar kernactiviteit: veiligheid. De advisering op het gebied van liftonderhoud en liftbeheer past daar minder goed bij. Om die reden is gezocht naar een stabiele organisatie waar de activiteiten van Eurlicon kunnen worden ondergebracht. Die is gevonden in DLR Adviesgroep B.V. De activiteiten van Eurlicon worden met terugwerkende kracht per 1 januari 2018 bij DLR ondergebracht.

Eerste resultaten aanvullende remcontroles tijdens periodieke keuring bekend

13-12-2017
Voortschrijdend inzicht geeft aan dat bij liften van vóór 2012, voorzien van een snelheidsregeling, een verminderde of falende werking van de rem zich niet of onvoldoende openbaart. Dit kan uiteindelijk en plotseling leiden tot een ongecontroleerde beweging van de lift. Op basis van een Schema-Interpretatie door SBCL is Liftinstituut gestart met een aanvullende controle hierop tijdens de periodieke keuring.

Leidschendamse basisschool neemt 250e techniek-lespakket over roltrappen en liften in ontvangst

09-11-2017
Onder de bezielende leiding van presentatoren Pepijn Gunneweg en Bart Meijer nam groep 6/7 van de Leidschendamse basisschool De Tandem op woensdag 8 november het 250e techniek-lespakket van Liftinstituut in ontvangst. Tijdens het event ‘Met de roltrap naar de film’ in de Haagse bioscoop Pathé Spuimarkt vond niet alleen de officiële overhandiging plaats, beide presentatoren deden ook een petje-op-petje-af-kennisquiz met de kinderen en hun ouders.

Eén op vijf Nederlanders maakt ongeluk met roltrap of lift mee

06-11-2017
Ongelukken met roltrappen en liften blijven vaak buiten het nieuws. Toch heeft één op de vijf Nederlanders meegemaakt dat een jas, sjaal, schoen of veter kwam vast te zitten. Of dat een kind zich bezeerde aan roltrap of lift. Dit blijkt uit onderzoek dat onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van Liftinstituut uitvoerde. “Uit datzelfde onderzoek komt naar voren dat jongere Nederlanders zich minder bewust zijn van de gevaren van roltrap en lift dan ouderen”, aldus woordvoerder Koos van Lindenberg. “Daarom willen we juist die jongere doelgroep tijdens de Week van de Roltrap bewuster maken van een veilig gebruik.”

Pagina's