Predicaat Hofleverancier voor 100-jarig Möhringer Liften

Möhringer Liften vierde op 18 september met 400 medewerkers en relaties zijn honderdjarig bestaan. Een prachtig feest dat een bijzonder tintje kreeg, doordat burgemeester Schneider van Haarlem namens de Koning het predicaat Hofleverancier uitreikte.
20-09-2015

Mooi was het dat ook het voltallige team van het bedrijf aanwezig was en kon meegenieten van de diverse toepraken. Onder andere van algemeen directeur Kurt Blancquaert die, hoewel nog relatief kort aan het roer, zich echt gelukkig prees met het Möhringer-team. Hij vroeg een aantal medewerkers op het podium en vroeg voor hen én de collega’s in de zaal een applaus. 

Bijzondere projecten
Niet alleen in de toespraken maar ook in de getoonde bedrijfsfilm kwam er een aantal bijzondere projecten naar voren waarbij Möhringer de liften mocht leveren. De meest spraakmakende waren de liften in het Rijksmuseum. Bijzonder daarbij waren de vele bijzondere eisen: geen lift was standaard. Minder bekend, maar ook heel bijzonder, zijn de schuine liften in het Bossche Museumkwartier.

Hofleverancier
Burgemeester Bernt Schneiders was bijna vergeten zijn ambtsketting om te doen, maar herstelde dit snel. Zo kon hij in vol ornaat vertellen over de Hofleverancier-predikaten die Haarlem in het verleden mocht uitreiken. Daarbij kon hij ook meedelen dat de Koning had besloten deze eer ook Möhringer Liften te beurt te laten vallen. Hij gaf daarbij aan trots te zijn op een bedrijf als Möhringer binnen de stadsgrenzen. Na het onthullen van het beeldmerk Hofleverancier feliciteerde hij alle medewerkers en algemeen directeur Blancquaert in het bijzonder.

Cadeaus
Namens de medewerkers mocht Blancquaert een kunstwerk in ontvangst nemen dat het uitzicht uit de lift in de Philharmonie op het stadscentrum toonde. Ook Möhringer Liften had iets weg te geven: een cheque ter waarde van € 12.500 voor het Koningin Wilhelminafonds. Bij elkaar gebracht door de gasten van dit mooie feest.

 

Over Möhringer Liften
Möhringer Liften is een authentiek Haarlems bedrijf, dat op 2 juli 1915 werd opgericht door Pieter Möhringer. Begon het bedrijf aanvankelijk in de Haarlemse binnenstad als machinefabriek, na de oorlogsjaren specialiseerde het zich in het ontwerp en de productie van liften. Eind jaren '50 heeft Möhringer Liften zich als één van de eerste bedrijven in de Waarderpolder gevestigd, waar de onderneming tot op de dag van vandaag nog steeds gevestigd is. Nog steeds worden hier de meest moderne liftinstallaties ontwikkeld én geproduceerd. 
Möhringer Liften staat in de markt onder andere bekend om de productie van speciale custom design-liften die in eigen beheer worden ontworpen, geproduceerd en gemonteerd. Bij Möhringer Liften werken circa 100 medewerkers waarvan ongeveer 45 op het kantoor en in de fabriek in Haarlem.