SVS en Liftinstituut bundelen krachten bij trainingen

Liftinstituut en SVS hebben een overeenkomst gesloten voor een exclusieve samenwerking bij het opleiden van medewerkers in de schoonmaakbranche. In eerste instantie betreft het de SVS opleiding ‘schoonmaken van trappenhuizen’ waar nu een speciale Liftinstituut module ‘veilig werken aan en om liften’ aan kan worden toegevoegd. Op 8 januari tekenden de Technisch directeur bij het Liftinstituut ing. John van Vliet en SVS directeur drs. Charles Scholte de samenwerkingsovereenkomst hiertoe.
13-01-2014

SVS organiseert opleidingen voor werknemers binnen de Schoonmaakbranche. Niet minder dan 9000 personen per jaar. Opdrachtgevers stellen daarbij hoge eisen aan ergonomie, efficiency en veiligheid van de werknemer en zijn omgeving. “Wij moeten steeds snel inspelen op veranderende eisen vanuit de markt”, aldus directeur  Charles Scholte. “Zo ontstaat nu een vraag vanuit de markt om niet alleen de trappenhuizen, maar ook delen van de lift zoals bijvoorbeeld de schachtput te reinigen. Hierin komt in toenemende mate afval terecht wat weer brandgevaar met zich meebrengt. Via de samenwerking met het Liftinstituut kunnen wij bedrijven in de schoonmaakbranche  een complete training aanbieden. Zij op hun beurt kunnen bij opdrachtgevers aantonen dat hun medewerkers gecertificeerd zijn. Dat is nodig om aan een lift te mogen werken.”

 

Complementair

Scholte werkt graag samen met gelijkwaardige partners die in hun dienstverlening complementair zijn. “Het Liftinstituut is het kenniscentrum op het gebied van liften en liftopleidingen en wij het kenniscentrum op het gebied van gebied van opleidingen voor de schoonmaakbranche. Zo vullen we elkaar prachtig aan.

 

e-learning

Gert de Graaf, manager marketing en sales bij SVS vult aan: “Wij willen onze trainingen versterken met een aanbod van een gerenommeerde partij: Het Liftinstituut.” De Graaf gaat er vanuit dat in de meeste gevallen het theoretische deel van de training ‘veilig werken aan liften’ klassikaal zal worden afgenomen, maar is wel blij dat er ook een mogelijkheid is om dit deel via e-learning te volgen.

 

Verbreding bereik

Ook Liftinstituut technisch directeur van Vliet is blij met de samenwerking. “we leiden nu jaarlijks al heel veel mensen op om veilig aan liften te werken. Veilig voor henzelf, maar ook voor mensen in de omgeving van de lift. Onze doelgroep gaat zich zo verbreden. Voor bedrijven in de schoonmaakbranche is het namelijk heel aantrekkelijk om de module ‘veilig werken in en om liften’ via de SVS te volgen. Op deze opleiding is ook in 2014 een RAS-vergoeding van toepassing."

 

Meer info:

Wilt u aanvullende informatie? Neemt u dan contact op met Koos van Lindenberg via 020 - 435 06 06 of lindenberg.van.koos@liftinstituut.nl