Week van de Veilige Lift en Roltrap 2016

Deze week is het weer de Week van de Veilige Lift en Roltrap. Tijdens deze Nederlandse spin-off van de internationale Safety Awareness Week besteedt Liftinstituut extra aandacht aan een veilig gebruik van liften en roltrappen. Dit jaar voeren we actie onder lifteigenaren en -gebruikers om beknelde kinderhandjes bij glazen liften te voorkomen. Ook gaan we van start met twee speciale lespakketten voor het basisonderwijs.
13-11-2016

Tegen beknelde kinderhandjes bij glazen liftdeuren
Kinderen die bekneld raken bij glazen liftdeuren, omdat hun handjes door het stroeve glas worden meegetrokken. In de afgelopen jaren kwamen er bij Liftinstituut de nodige ongevalsmeldingen over binnen. Reden om liftgebruikers hiervoor te waarschuwen en om lifteigenaren aan te sporen tot extra veiligheidsmaatregelen. Tijdens de Week van de Veilige Lift en Roltrap vragen we ouders om erop toe te zien dat hun kinderen de handjes niet op de glazen liftdeuren zetten. Een gratis aan te vragen waarschuwingssticker wijst hen hier op.

Lees het volledige artikel.
> Bestel de waarschuwingssticker.

Pilot technisch lespakket voor basisonderwijs
Ter gelegenheid van de Week van de Veilige Lift en Roltrap 2016 introduceert Liftinstituut twee lespakketten voor het basisonderwijs. Kinderen in de groepen 1 tot en met 5 maken op een leuke en interessante manier kennis met de techniek achter de lift en de roltrap. En passant leren ze ook hoe ze veilig met de transportmiddelen omgaan. Een school in het Brabantse Keldonk heeft de primeur: op donderdag 17 november start daar de pilot. Tijdens de NOT2017, de beurs voor het onderwijs, wordt het pakket nationaal gelanceerd.

Mogelijk gemaakt door stichting NIVL
De Week van de Veilige Lift en Roltrap wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting NIVL (Nederlands Instituut voor Lifttechniek).