Woningcorporatie ZOwonen te Sittard winnaar van de Liftinstiuut Safety Award 2014

De Liftinstituut Safety Award 2014 is gewonnen door woningcorporatie ZOwonen te Sittard. Marco Waagmeester, directeur Inspectie Nederland reikte de Award recent uit aan Ton Mans, directeur-bestuurder ZOwonen. De Liftinstituut Safety Award wordt sinds 2012 jaarlijks uitgereikt aan de beheerder of eigenaar van liftinstallaties waar tijdens de liftkeuringen de minste tekortkomingen worden vastgesteld.
26-03-2015

Organisaties met minimaal 100 liftinstallaties maken kans op de Safety Award. De winnaar scoort het best op drie criteria: het aantal afgekeurde installaties, het aantal keuringsrapporten zonder opmerkingen en het aantal goedkeuringen zonder opmerkingen. Waagmeester: “Het was een spannende race, want ZOwonen werd op de voet gevolgd door de winnaar van de Safety Award 2013; woningstichting Patrimonium uit Groningen. Uiteindelijk is het ZOwonen geworden die wat ons betreft in 2014 het beste heeft gescoord op de drie criteria en gaat daarom welverdiend met de prijs naar huis!”

Kwaliteit boven prijs

Ton Mans: “Ik ben trots dat we deze award hebben gewonnen. We richten ons de afgelopen jaren steeds meer op de kwaliteit van onze dienstverlening. Dat is immers waar onze bewoners ons op beoordelen. Van de partijen waar we mee samenwerken, verwachten we daarom dat zij kwaliteit leveren. Dat deze formule werkt, blijkt uit deze mooie prijs!”

ZOwonen

ZOwonen verhuurt en verkoopt mooie en betaalbare woningen in de gemeenten Beek, Brunssum, Echt-Susteren, Onderbanken, Schinnen en Sittard-Geleen. ZOwonen beheert ruim 14.000 woningen met in totaal 144 liftinstallaties.