Woningstichting Patrimonium en Lakeman Liften winnen Liftinstituut Safety Award 2015

Ludo Kobes, hoofd onderhoud van Christelijke Woningstichting Patrimonium in Groningen, nam onlangs de Liftinstituut Safety Award 2015 voor lifteigenaren in ontvangst. De Award wordt sinds 2012 jaarlijks uitgereikt aan de beheerder of eigenaar van liftinstallaties waar tijdens de liftkeuringen de minste tekortkomingen worden vastgesteld. Ook voor liftonderhoudsbedrijven is er nu een Safety Award. Die ging naar Lakeman Liften te Katwijk.
15-04-2016

Organisaties met minimaal 100 liftinstallaties in eigendom of onderhoud maken kans op de Liftinstituut Safety Award. De winnaar scoort het best op drie criteria:

  • het aantal afgekeurde installaties;
  • het aantal keuringsrapporten met opmerkingen;
  • en het aantal goedkeuringen zonder opmerkingen.

Liftinstituut-directielid Marco Waagmeester reikte de award en het bijbehorend certificaat uit bij Patrimonium: “Het hoogste percentage aan goedgekeurde liften zonder opmerkingen gaf de doorslag. Patrimonium is de winnaar en daarover waren we positief verrast, want dit is de tweede keer dat zij de award in de wacht slepen! En dat terwijl er honderden eigenaren en beheerders kans kunnen maken op deze award. Een geweldige prestatie!” Ludo Kobes nam de award in het ontvangst met de woorden: “We zijn natuurlijk blij met de award, maar we gaan nu niet extra ons best doen om de award voor de derde keer te winnen. Wij doen al ons best en dat doen we voornamelijk voor onze bewoners.”

Eerste Liftinstituut Safety Award voor liftbedrijven
“Ook wij doen ons best,” reageerde Joop Lakeman jr., directeur van Lakeman Liften, toen hij de prijs in ontvangst nam. “Maar je weet niet hoe jouw werk is in relatie tot dat van anderen. Dat blijkt dus heel goed te zijn en daar zijn we blij mee en best ook trots op.” Liftinstituut-directielid John van Vliet reikte de prijs uit: “Als Liftinstituut bieden we graag zekerheid en vertrouwen. Dat geldt ook voor de liftbedrijven. Door goed samen te werken, kunnen we dat realiseren. De Safety Award onderstreept dat.”