Techniek-lespakket voor basisonderwijs

Hoe werkt de techniek achter de roltrap en de lift? En hoe ga je veilig met deze machines om? Speciaal voor het basisonderwijs biedt Liftinstituut twee leuke en leerzame lespakketten: Waar is Beer gebleven? (groep 1, 2 en 3) en De Televator (groep 4, 5 en 6). De lespakketten zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met twee educatieve specialisten en stichting Nederlands Instituut voor Lifttechniek. Liftinstituut biedt de lespakketten kosteloos aan.

In de lespakketten komt de techniek van lift en roltrap spelenderwijs aan bod. Behalve inzicht in de techniek is er ook aandacht voor 21st century skills. De lessen beginnen met een traditionele ansichtkaart in de klas, waarna kinderen via digibord, pc en/of VR-bril hun weg vinden naar avonturen, opdrachten en games.

Aansluiting bij kerndoelen
De leerkracht kan de lessen eenvoudig inpassen in het curriculum van de school. De activiteiten sluiten aan bij kerndoelen die het SLO heeft geformuleerd. Denk aan kerndoelen van het vak Nederlands (1, 2, 4, 9 en 12), maar ook van Rekenen (32), Oriëntatie op jezelf en de wereld (35) en Kunstzinnige oriëntatie (54). De didactiek nodigt uit tot zelf ontdekken en zelf onderzoeken.

VRAAG HIERONDER HET LESPAKKET KOSTELOOS AAN

Wil je nog een lespakket bestellen? Vul dan nogmaals het formulier in.

 

Maak hier je keuze voor het lespakket. Kies 'onderbouw' als je het pakket in groep 1,2 of 3 wilt gebruiken. Kies 'middenbouw' als je het pakket in groep 4,5 of 6 wilt gebruiken.
Tip: verzin een leuke naam voor de ontvangende groep (bijv. De topklas van meester Arie). Deze wordt dan vermeld op de kaarten. Dat maakt de reis nóg persoonlijker.