Glashelder bewijs dat glazenwassers uw gebouw veilig kunnen bewassen

Glazenwasser gondel

Kunnen glazenwassers uw gebouw veilig bewassen? Met het certificaat Veilige Glasbewassing vult u uw zorgplicht concreet in.

Natuurlijk maken glazenwassers zelf een afweging over hun veiligheid tijdens het glasbewassen. Toch willen steeds meer gebouweigenaren officieel laten vaststellen dat hun gebouwen veilig bewassen kunnen worden. Daarom introduceert Liftinstituut nu het Certificaat Veilige Glasbewassing. Voor u hét onafhankelijke bewijs dat uw gebouwen volgens de wettelijke eisen bewassen kunnen worden. Voor glazenwassers een duidelijke leidraad voor hun manier van werken.

GRONDIGE INSPECTIE

Tijdens een algehele gebouwinspectie* bekijkt de inspecteur de buitenzijde en de binnenzijde van het gebouw. Ook wordt er gesproken met de beheerder over de huidige werkmethodes. Daarbij checkt hij of er duidelijke werkinstructies of gebruikshandleidingen voorhanden zijn. Is uw gebouw veilig te bewassen, dan beloont Liftinstituut dit met het certificaat. Daarbij ontvangt u een rapport waarin per gebouwdeel duidelijk staat aangegeven welke werkmethodes zijn toegestaan. Het Liftinstituut-certificaat gaat dus veel verder dan alleen een papieren bewijs.

LIFTINSTITUUT KIJKT VERDER DAN VEILIGE GLASBEWASSING

Is de zonwering van uw gebouw veilig te onderhouden? En hoe zit het met de lichtreclames en gevelelementen? Als u dat wenst, nemen onze inspecteurs ook deze werkzaamheden onder de loep (optioneel). Zo weet u in één keer of iedereen die aan de gevel werkt, dat veilig kan doen. Een hele zorg minder.

MEER INFORMATIE OVER HET CERTIFICAAT VEILIGE GLASBEWASSING

Wilt u meer informatie over het Certificaat Veilige Glasbewassing? Of wilt u een offerte aanvragen?

Bel 020 – 435 06 06.
Stuur een e-mail naar info@liftinstituut.nl
Neem contact met ons op via het contactformulier.

* Installaties als gondels of hangladders worden bij de inspectie niet beoordeeld. We controleren alleen of deze zijn goedgekeurd.

VEILIGHEIDSCHECK VOOR NIEUWE GEBOUWEN

Ook voor nieuw te realiseren gebouwen geeft Liftinstituut het Certificaat Veilige Glasbewassing af. Nodigt u onze specialist al aan de tekentafel uit, dan weet u straks zeker dat uw gebouw in overeenstemming met de veiligheidseisen bewassen kan worden.