Helderheid over veiligheid van unieke liften

eenheidskeuring

Produceert en plaatst u een unieke lift of beperkte liftserie? Met de eenheidskeuring biedt u de eigenaar inzicht in veiligheid over installatie en plaatsing.

Produceert en plaatst u slechts één of enkele unieke liften? Met de eenheidskeuring, die plaatsvindt vlak voor oplevering (einde handelsfase), geeft Liftinstituut als Notified Body antwoord op de vraag of de door u CE-gemarkeerde lift daadwerkelijk voldoet aan de EU-regelgeving en of de lift deugdelijk is gemonteerd. Bij een positieve beoordeling ontvangt u het wettelijke certificaat van overeenstemming, waarmee u eenvoudig aansluiting vindt op het periodieke keuringsregime.

Eenheidskeuring: stap voor stap naar het certificaat

  • Tegelijkertijd met uw aanvraag van de eenheidskeuring vraagt Liftinstituut u het technisch dossier van uw lift (of unieke liftserie) aan te leveren. Met daarin informatie over het ontwerp, de installatie en de werking van de lift.
  • Liftinstituut start met het dossieronderzoek. Op basis van de dossiergegevens beoordelen onze inspecteurs beoordelen of uw lift (of liftserie) aan de eisen van de Richtlijn Liften voldoet.
  • Geven onze inspecteurs een positieve dossierbeoordeling af, dan plannen we meteen de inspectie op locatie in.
  • Onze inspecteurs onderwerpen uw lift(en) aan een grondige inspectie. Is de lift goed geplaatst? En voldoet de installatie aan de Europese veiligheideisen? We controleren en testen de lift met een aantal beproevingen.
  • Na afloop ontvangt u ons keuringsrapport.
  • Voldoet uw lift (of unieke liftserie) aan de Europese regelgeving? Dan geeft Liftinstituut het wettelijke certificaat van overeenstemming af.

Meer informatie over de eenheidskeuring van Liftinstituut

Wilt u een eenheidskeuring bij Liftinstituut aanvragen? Of wilt u eerst meer informatie of een offerte?