Keurmerk Dak Arbo Veilig

Dak arboveilig

Kan iedereen die bij u het dak op moet, veilig werken? Met het certificaat Dak Arbo Veilig bewijst u dat de dakveiligheid in orde is. Kan iedereen die bij u het dak op moet, veilig werken? Met het certificaat Dak Arbo Veilig bewijst u dat de dakveiligheid in orde is.

Glazenwassers, huismeesters, koelmachinemonteurs, dakdekkers, schilders, eigen medewerkers – hoe weet u voor honderd procent zeker dat het dak voor iederéén arboveilig is? Liftinstituut heeft het antwoord op deze vraag: het certificaat Dak Arbo Veilig (DAV), het eerste officieel erkende en objectieve bewijs van dakveiligheid in Nederland.

KEURMERK DAK ARBO VEILIG: BORG VOOR ZEKERHEID

Cijfers geven aan dat er jaarlijks één dode en enkele gewonden te betreuren zijn door onvoldoende of ondeskundige veiligheidsvoorzieningen op het dak. Met alle juridische consequenties van dien. Dikwijls neemt de gebouwbeheerder de maatregelen naar eer en geweten, maar geeft het resultaat geen enkele zekerheid. Zo is de veiligheid rondom de gevelonderhoudsinstallatie vaak wel geregeld, maar biedt de weg ernaar toe – over het dak zelf – de nodige struikelblokken. De DAV-keuring laat er geen twijfel over bestaan: zijn alle veiligheidsvoorzieningen op orde, dan geeft Liftinstituut het certificaat Dak Arbo Veilig af.

MEER INFORMATIE OVER KEURMERK DAK ARBO VEILIG

Wilt u een Dak Arbo Veilig-keuring bij Liftinstituut aanvragen? Of wilt u eerst meer informatie of een offerte?

Bel 020 – 435 06 06.
Stuur een e-mail naar info@liftinstituut.nl
Neem contact met ons op via het contactformulier.

DAKVEILIGHEID GEÏNSPECTEERD

In een grondige keuring stelt onze inspecteur vast hoe veilig uw dak is. Naast een algehele visuele controle richt hij zich op een inspectie van het val- en struikelgevaar, de straling van zendapparatuur en onder spanning staande delen. Vervolgens vindt een keuring plaats van de bestaande veiligheidsvoorzieningen en een beoordeling van de aanwezige gebruikershandleidingen.

Na afloop ontvangt u een helder rapport met onze bevindingen, geïllustreerd met foto’s. Als alles in orde is, ontvangt u naast een officieel certificaat ook een keurmerk dat de inspecteur bij de opgang naar het dak aanbrengt. Daarmee kan iedereen die op hoogte werkt, zien dat het dak 100% arboveilig is.