Onafhankelijke beoordeling van uw veiligheidscomponent met een typekeuring

Typekeuring veiligheidscomponent

De markt op met uw veiligheidscomponent? Laat de verplichte EG-typecertificatie uitvoeren door Liftinstituut.

Als het gaat om de typekeuring van uw veiligheidscomponent(en) bent u bij Liftinstituut aan het juiste adres. Vanwege onze ruime ervaring en expertise in veiligheidscomponenten kiezen steeds meer fabrikanten – nationaal en internationaal – bewust voor EG-typecertificatie via  Liftinstituut. Onze certificeringen zijn doorgaans gebaseerd op Europese veiligheidseisen zoals vastgelegd in de Richtlijn machines en de Richtlijn liften. Daarnaast worden daarvan afgeleide normen zoals de NEN-EN 81-1/2 gehanteerd.

EEN EG-TYPECERTIFICAAT: TEKEN VAN KWALITEIT

Een typecertificaat zegt niet alleen veel over het aangebodene, maar ook over de aanbieder  zelf. Het behalen van zo’n certificaat vereist immers dat het totale product aan de hoge (Europese) veiligheidseisen voldoet. Afnemers en gebruikers verlangen in toenemende mate veiligheidsgaranties in de vorm van certificaten. Het biedt hen zekerheid over het niveau van veiligheid.

CERTIFICERING VAN AL UW VEILIGHEIDSCOMPONENTEN

Liftinstituut certificeert onder meer:

  • grendels
  • vanginrichtingen
  • leidingbreukbeveiligingen
  • buffers
  • printplaten

WILT U MEER INFORMATIE OVER DE TYPEKEURING VEILIGHEIDSCOMPONENTEN?

Wilt u een typekeuring voor uw veiligheidscomponenten bij Liftinstituut aanvragen? Of wilt u eerst meer informatie of een offerte?