“Bij brand geen lift, of juist wel?” – Liftinstituut organiseert congres over liftgebruik bij brand

11 september 2018

Zijn liften in woongebouwen geschikt (te maken) voor de evacuatie van minder zelfredzame bewoners? Of moet je je houden aan “Bij brand geen lift” en de trap als vluchtroute nemen? Tijdens het landelijk congres Liftgebruik bij Brand op woensdagmiddag 7 november schetsen Liftinstituut, brandweer, gebouweigenaren, liftenbranche, overheid en adviseurs hun visie. Ook worden de resultaten van recente onderzoeken over een mogelijke evacuatie per lift gepresenteerd. Daaronder ook het grote ministerieel onderzoek.

Gratis deelname voor gebouweigenaren, lift-, bouw- en brandveiligheidsbranche

Het congres Liftgebruik bij Brand vindt plaats in het Figi Theater te Zeist en is bedoeld voor gebouweigenaren (beleggers, professionele verhuurders, woningcorporaties en VvE’s), liftproducenten en -onderhoudsbedrijven, architecten, aannemers, betrokkenen vanuit de overheid, brandweer en deskundigen zoals brandveiligheids-, bouwkundige en lifttechnische adviseurs. De deelname is geheel gratis.

 

  • Bekijk hier het volledige programma van het congres.
  • Lees meer over het thema en de vier onderzoeken over het gebruik van liften voor de evacuatie van minder zelfredzame personen bij brand.
  • Voorafgaand aan, tijdens en na afloop van het congres is er een informatiemarkt met innovaties en ontwikkelingen op het gebied van liften, liftveiligheid, gebouwveiligheid en evacuatie.
  • Wilt u zich inschrijven? Dan kan via het inschrijfformulier.