Leidschendamse basisschool neemt 250e techniek-lespakket over roltrappen en liften in ontvangst

petje_op_petje_af
10 november 2017

Onder de bezielende leiding van presentatoren Pepijn Gunneweg en Bart Meijer nam groep 6/7 van de Leidschendamse basisschool De Tandem op woensdag 8 november het 250e techniek-lespakket van Liftinstituut in ontvangst. Tijdens het event ‘Met de roltrap naar de film’ in de Haagse bioscoop Pathé Spuimarkt vond niet alleen de officiële overhandiging plaats, beide presentatoren deden ook een petje-op-petje-af-kennisquiz met de kinderen en hun ouders.

Normaal gesproken is de klas op woensdagmiddag altijd vrij. Maar voor een bijzondere les roltrapveiligheid maakten de leerlingen en hun ouders graag een uitzondering. Juf Wendel: “Het is natuurlijk ook de combinatie: eerst leren ze over techniek en veiligheid, daarna gaan ze naar de film.”

Roltrapquiz

Pepijn Gunneweg (BZTshow, Foute vrienden) en Bart Meijer (Het Klokhuis, Beste Vrienden Quiz) verleenden maar wat graag hun medewerking aan het event. Pepijn: “Ik heb me nooit zo gerealiseerd dat er zoveel ongelukken op de roltrap gebeuren. Het is goed dat we met dit event vandaag kunnen bijdragen aan een beter veiligheidsbesef.” Bart is het helemaal met Pepijn eens: “500 ongelukken per jaar is best veel. Als het aan ons ligt, worden er dat stukken minder.”

Stopknop

Beide presentatoren maakten van de quiz een vrolijke bedoening. De kinderen namen het daarbij op tegen hun ouders. Een van de vragen luidde: “Wat doe je als er iets misgaat op de roltrap? Antwoord a: druk je dan op de stopknop? Of antwoord b: maak je een foto?” Dat de stopknop moest worden ingedrukt, wist iedereen wel. Strikvragen waren er ook: “Mag je wel of niet lopen op de roltrap?” Velen dachten van niet, maar het mag wel – ook al is het volgens Liftinstituut niet aan te raden. Uiteindelijk wonnen de kinderen de quiz met een nipte voorsprong.

Lespakket

Na de quiz reikte Liftinstituut-directeur John van Vliet het 250e lespakket aan juf Wendel. “De quiz heeft aangetoond dat er nog wel wat te leren valt over roltrappen en veiligheid”, zei de directeur met een knipoog. De middag werd afgesloten met een rondleiding door de bioscoop, verzorgd door Pathé, en een bezoekje aan de film Dummie de Mummie.