Liftinstituut reikt Safety Awards 2018 uit.

28 maart 2019

Liftinstituut reikt jaarlijks Safety Awards uit aan lifteigenaren en liftonderhoudsbedrijven met veel goedgekeurde liften en weinig keuringspunten. Dit jaar gingen de prijzen naar woningcorporatie HEEMwonen, vastgoedmanagement bedrijf Savills en de liftonderhoudsbedrijven A.S. Lifttechniek en Astralift. Liftinstituut directeur John van Vliet reikte de prijzen uit.

Het uitreiken van de awards en de aanmoedigingsoorkondes is inmiddels een goede traditie. Liftinstituut-directeur John van Vliet: “De Safety Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de beheerder of eigenaar van liftinstallaties bij wie tijdens de liftkeuringen de minste tekortkomingen worden vastgesteld. Hetzelfde geldt voor het liftonderhoudsbedrijf dat de award ontvangt. Er wordt op drie punten beoordeeld: het aantal afgekeurde liftinstallaties, het aantal keuringsrapporten met opmerkingen en het aantal goedkeuringen zonder opmerkingen.” “De aanmoedigingsoorkondes worden uitgereikt aan het liftonderhoudsbedrijf en de eigenaar/beheerder met de beste prestaties als het gaat om het verminderen van het aantal afgekeurde liftinstallaties en het aantal keuringsrapporten met opmerkingen.”

Aangenaam verrast

Erik Schmetz, projectleider Vastgoedbeheer bij woningcorporatie HEEMwonen te Kerkrade, was aangenaam verrast toen hij van Liftinstituut-directeur John van Vliet de Liftinstituut Safety Award 2018 kreeg uitgereikt. Schmetz: “Bij HEEMwonen staan de huurders centraal. Wij willen hen een prettige en veilige leefomgeving bieden en daar hoort een veilige lift bij. In totaal beheren wij 144 liften in Kerkrade en Landgraaf. Deze award bevestigt dat we goed bezig zijn.”

Directeur Andy Schatzinger van liftonderhoudsbedrijf A.S. Lifttechniek in Beek ontving de award voor de derde keer. “Onderhoud moet gewoon goed gebeuren. Dat is wat de klanten van ons verwachten en waar ze voor betalen. Veiligheid staat daarbij bovenaan.”

Bevestiging

Ook de winnaars van de Aanmoedigingsoorkondes waren verrast. Werner Zwaan, head of technical management bij Savills Nederland: “Onze focus ligt op het in goede conditie houden van vastgoed en daar waar nodig dit te verbeteren. Veiligheid en beschikbaarheid van de liften is daarbij heel belangrijk. Deze aanmoedigingsprijs is voor ons een mooie bevestiging dat die aandacht ook echt wat oplevert.”

Liftonderhoudsbedrijf Astralift in Bleiswijk steeg met maar liefst veertien plekken op de lijst en verdient daarom dit jaar de Aanmoedigingsoorkonde. Het aantal afgekeurde liftinstallaties daalde met 30%. Het aantal keuringsrapporten zonder opmerkingen steeg van 21 naar 30%. “Deze heb ik niet zien aankomen”, zegt Leon de Haan, directeur service bij Astralift. Toch is De Haan ook kritisch: “Ik vind de scores nog te hoog. Ons uitgangspunt voor afkeur is nul procent en dat weet iedereen binnen het bedrijf.”