Safety Award voor liftonderhoudsbedrijven gaat naar A.S. Lifttechniek

6 april 2017

Vorig jaar reikte Liftinstituut voor het eerst een Safety Award uit aan liftonderhoudsbedrijven. Lakeman Liften was toen de winnaar. Dit keer werd A.S. Lifttechniek in Beek verrast met de welverdiende Safety Award 2016.

Helemaal verrast waren ze eigenlijk niet. “Ik had al een voorgevoel, verklapt directeur Andy Schatzinger met een brede glimlach. “We hadden op LinkedIn gelezen dat de winnaar binnenkort bekend werd gemaakt. Toen jullie een afspraak maakten voor een verrassingsbezoek, hoopten we stiekem dat wij de gelukkigen zouden zijn!” En dat Andy en zijn collega’s de gelukkigen zijn, wordt wel duidelijk als na het maken van de foto de taart gelijk wordt aangesneden en nog drie collega’s gezellig aanschuiven. Dit moet gelijk gevierd worden!

Hekel aan keuringspunten

Bedrijven die honderd of meer liftinstallaties onderhouden en assisteren bij de keuringen, maken kans op de Safety Award. John van Vliet, directeur van Liftinstituut: “A.S. Lifttechniek scoorde het best op de criteria die wij hebben gesteld op keuringsrapporten en afkeuringspercentages – afgezet tegen het landelijk gemiddelde. Liftinstituut heeft als missie dat we de wereld zekerheid en vertrouwen bieden. Goed onderhoud is daar een belangrijk onderdeel van. Daarom willen wij bedrijven die deze missie met ons delen, onze blijk van waardering geven met een award. Vorig jaar behoorde A.S. Lifttechniek nog tot de top vier, maar dit jaar kwamen zij als beste uit de bus!” Heeft Andy zelf een idee waarom zij de award hebben gewonnen? Andy: “Ik ben nogal een pietlut. Ik heb een hekel aan keuringspunten. Ik vind het logisch dat daken van liftcabines schoon zijn en dat er zorgvuldig wordt gewerkt. Dus daar hamer ik extra op bij de servicemonteurs.”

Gestart met oplossen arbopunten

Andy startte in 2006 met A.S. Lifttechniek en richtte zich in eerste instantie op het oplossen van arbopunten. Gaandeweg kwam er ook onderhoud bij. “Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een hecht team van 11 fte’s, waarvan 3,5 fte’s servicemonteurs.” A.S. Lifttechniek heeft 650 liftinstallaties in onderhoud en daarnaast worden diverse moderniseringen uitgevoerd.

Blij met Liftinstituut

Andy wil graag nog iets kwijt over de samenwerking met Liftinstituut: “Wij zijn blij dat er een onafhankelijk instituut als Liftinstituut bestaat. Een keurmerk in de lift geeft de klant en de gebruiker toch een extra stukje zekerheid. Dat vinden wij belangrijk. Als wij een liftinstallatie zonder keurmerk zien, adviseren wij de klant de liftinstallatie door hen te laten keuren.”

Op de foto:

Pp 9 maart reikte John van Vliet, algemeen directeur van Liftinstituut, de Safety Award 2016 voor liftonderhoudsbedrijven uit aan Andy Schatzinger, directeur van A.S. Lifttechniek. V.l.n.r.: Petra Massij, Angelique Debets, John van Vliet, Andy Schatzinger en Pascal Habets.