Liftinstituut aanwezig tijdens internationale liftenbeurs Interlift 2019

Van 15 t/m 18 oktober wordt opnieuw de grootste internationale liftenbeurs Interlift gehouden in Augsburg, Duitsland. Ook dit jaar is Liftinstituut aanwezig. We zijn te vinden in hal 3, stand 3187. De stand bevindt zich naast de doorgang naar de hallen 4 t/m 7.

Bezoekers van de beurs, afkomstig van over de hele wereld, zullen langs de stand van Liftinstituut komen voor informatie over veiligheid, certificatie en trainingen.

Noviteiten

Tijdens de beurs laten we graag de laatste ontwikkelingen zien op het gebied van certificatie en functionele veiligheid. Daarnaast vertellen we onder andere over onze begeleiding bij het opzetten van nieuwe keuringsregiems in landen Europees en wereldwijd.

Samen met Elevator World organiseren we in december het International Elevator & Escalator Symposium in Las Vegas. Liftinstituut Solutions speelt daar een belangrijke rol in, waarover we vertellen bij de stand. Ook presenteert Liftinstituut Solutions de internationale liftinspecteurs trainingen.

Ontmoetingsplek

De Liftinstituut stand is aan het einde van iedere beursdag een ontmoetingsplek voor iedereen die in Nederland actief is in de liftenbranche. Gaat u naar Interlift? Ontmoet uw collega’s bij onze stand onder het genot van een hapje en een drankje.

Lezing Liftinstituut tijdens VFA Forum

Onder het thema ‘the elevator and its users’ vraagt Liftinstituut aandacht voor belangrijk onderwerp: Liftgebruik bij brand.

Op vrijdag 15 oktober om 10.00 uur verzorgt Willem Kasteleijn, productmanager liften bij Liftinstituut een lezing over het actuele thema ‘liftgebruik bij brand’. 

Bij brand geen lift!” Zo is algemeen bekend. Maar hoe lang is dit standpunt houdbaar in een vergrijzende samenleving waarin er een sterke toename van hoogbouw is?

Bij de aanslag op de Twin Towers in New York op 11 september 2001 bleek dat het gebruik van liften veel mensenlevens heeft gered, waar evacuatie via de trappen bijna onmogelijk was. Ook de grote brand in Londen, juni 2017 maakte duidelijk dat een goed evacuatieplan, met zo mogelijk het gebruik van liften daarbij, mensenlevens kan redden. Liftinstituut deed in 2018 uitgebreid onderzoek naar mogelijkheden en beperkingen van liftgebruik bij brand. Zo werd in samenwerking met de liftbedrijven een Risicoanalyse uitgevoerd. Ook vond uitgebreid onderzoek plaats onder gebouweigenaren en liftgebruikers. De uitkomsten zijn verrassend. Tijdens de lezing toont Liftinstituut de uitkomsten van de Risicoanalyse en de belangrijkste conclusies uit de onderzoeken. Waar het gaat om oplossingen introduceert Liftinstituut het ‘scenario denken’. De evacuatiescenario’s waarbij liftgebruik mogelijk is hangen onder meer af van het type gebouw en de aard van de bewoners. Tot slot introduceert Liftinstituut een zelfdenkende lift, die bij brand in gebruik blijft zolang dat veilig mogelijk is.