Gebouwveiligheid

 • Mogelijke komst digitaal liftboek maakt reacties los

  Liftboek naast tablet
  13 maart 2018

  Digitaal liftboek heeft voor- en nadelen ten opzichte van papieren versie. Bij elke lift hoort een liftboek. Dat is zelfs wettelijk geregeld. Onderhoudsdocumentatie en aantekeningen rond onderhoudsbeurten, storingen en keuringen zijn zo altijd binnen handbereik. Digitale uitvoeringen, benaderbaar via een IP-adres lift of QR- code, zijn nu ook beschikbaar. Een goede ontwikkeling.
  Lees verder

 • Asbest in liftschachten

  Asbest in liftschacht
  13 maart 2018

  Bij onderhouds – en renovatiewerkzaamheden van liftinstallaties en –schachten kunnen betrokkenen met asbest te maken krijgen. In ruim 20 procent van de Nederlandse liften zit namelijk nog asbest, vertelt asbestexpert Arjo van Houselt van RPS advies- en ingenieursbureau. Hoe kun je dat vaststellen, waar moet je precies op letten en wat kun je eraan doen?
  Lees verder

 • Autoliften vaak onvoldoende veilig

  CE-markering
  13 maart 2018

  Het aantal autoliften in parkeergarages neemt steeds meer toe. Waarschijnlijk zijn het er duizend of zelfs meer. De staat van deze liften is niet altijd even veilig, waardoor mogelijk sprake is van een groot potentieel gevaar voor gebruikers hiervan.
  Lees verder

 • NTA ‘hoogbouw’ gepubliceerd

  NTA Hoogbouw
  13 maart 2018

  De NEN heeft in het najaar van 2012 de Nederlands Technische Afspraak (NTA) 4614 ‘Hoogbouw’ gepubliceerd. Met deze NTA krijgen partijen die betrokken zijn bij het realiseren van hoogbouwprojecten de middelen in handen om een optimale hoogbouw te realiseren.

  Lees verder