Liftinstituut info

 • Liftinstituut introduceert VIP-keuringsbundel

  VIP
  12 maart 2018

  Om de service aan klanten verder te verbeteren en het aantal afzeggingen voor keuringen te verminderen, introduceert het Liftinstituut een nieuwe totaaldienstverlening: de VIP-keuringsbundel. In deze servicebundel zitten, behalve de keuring, nu ook de benodigde assistentie en, indien de klant het wenst, een aanvullende onderhoudscheck.
  Lees verder

 • Liftinstituut activeert miljoenen liftgebruikers

  Animatie liftgebruik
  12 maart 2018

  Uit onderzoek van het Liftinstituut blijkt dat liftgebruikers zich niet altijd prettig voelen in de lift. Al heeft dat niets te maken met de veiligheid van de lift, maar wel met het gedrag van hun medepassagiers. Veiligheid beoordelen ze als een soort vanzelfsprekendheid. Toch zijn er momenteel zo’n 3.000 liften zonder geldig certificaat. Alle reden om de aandacht van de liftgebruikers te vragen.
  Lees verder

 • Workshop ‘liftbeveiligingtrends in Nederland’ waardevol

  Mensen in lift
  12 maart 2018

  Liftbeveiliging is regelmatig onderwerp van gesprek: veiligheid van oudere bestaande liften, onafhankelijkheid van keuringsinstanties en eisen te stellen aan spreek-/luisterverbindingen zijn een paar voorbeelden hiervan. Elseco, toeleverancier van liftapparatuur nodigde liftadviseurs uit om hierover met elkaar eens van gedachten te wisselen.
  Lees verder

 • Nieuwe Liftinstituut-waarschuwingsstickers beschikbaar

  Sticker knelgevaar
  12 maart 2018

  Steeds meer eigenaren van liften besluiten om hun liften van een kooiafsluiting te voorzien. En dat is een goede zaak. Niet overal is dat echter mogelijk of financieel haalbaar. Als ook een eenvoudiger alternatief in de vorm van een lichtscherm niet haalbaar is, blijft het plaatsen van een waarschuwingssticker over. De bestaande sticker is verbeterd en nu beschikbaar.
  Lees verder