Veiligheidskeuring van tijdelijk opgestelde transportinstallaties

Hoe is het gesteld met de veiligheid van uw tijdelijk opgestelde transportinstallaties, zoals personenbouwliften, transportsteigers en tijdelijke liften bij gebouwen? Kies voor duidelijkheid met een veiligheidskeuring van Liftinstituut.

De voordelen van de veiligheidskeuring van tijdelijk opgestelde transportinstallaties

  • Objectieve en onafhankelijke keuring van personenbouwliften, transportsteigers en tijdelijke liften bij gebouwen
  • Concrete invulling van goed huisvaderschap: u laat zien dat u alles doet om de veiligheid van gebruikers te waarborgen
  • Voorkomt calamiteiten, negatieve publiciteit en grote financiële risico’s
  • Beperkt aansprakelijkheidsrisico’s
  • Overzichtelijke, schriftelijke rapportage met – bij goedkeuring – een certificaat en een herkenbaar keurmerk op uw installatie

Wat is het juiste moment voor deze veiligheidskeuring?

Personenbouwliften, transportsteigers en tijdelijke liften bij gebouwen moet u na iedere opstelling – en vervolgens elke zes maanden – laten keuren door een aangewezen onafhankelijke instantie. De eerste keuring is een opnamekeuring. Deze vindt meestal plaats bij ingebruikname, maar u kunt ook voor een later tijdstip kiezen. Wat de inspectie van personenbouwliften betreft is Liftinstituut is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (scope I 154).

Getoetst op basis van het Warenwetbesluit machines

De Liftinstituut-inspecteur toetst de installaties op basis van de eisen uit het Warenwetbesluit machines. Hij voert de veiligheidskeuringen uit aan de hand van specifieke checklists gebaseerd op het TCVT-schema W08 (conform EN 12159).

Neem vandaag nog contact op met onze afdeling Customer Service via 020 – 435 06 06

Stuurt u liever een mail? Dat kan ook via: verkoopbinnendienst@­liftinstituut.nl.