Actueel

Communicatie SBCL inzake liftkeuringen en corona

23 april 2020

Het COVID-19 virus roept vele vragen op bij onze klanten met betrekking tot liftkeuringen. Vanuit Stichting Beheer Certificatie Liften hebben wij onderstaande communicatie ontvangen waarin duidelijkheid wordt gegeven inzake de doorgang van deze keuringen.

Lees verder

Liftinstituut en het Corona virus

16 maart 2020

U bent van ons gewend dat we veiligheid op nummer één hebben staan. Zo ook in de ontwikkelingen van het COVID-19 virus, waarbij uw gezondheid en die van onze medewerkers voorop staat. Op dit moment blijven onze inspecteurs aan het werk en gaan keuringen door op plaatsen waar dit veilig en mogelijk is.  

Lees verder

Woningcorporatie Woonstede ontvangt twee Liftinstituut Safety Awards 2019

18 maart 2020

Liftinstituut mocht de veiligheidsawards [nog in de pre-corona periode] uitreiken aan Woningcorporatie Woonstede in Ede. De negende uitreiking van de Liftinstituut Safety Awards is wel een hele bijzondere. Woningcorporatie Woonstede kreeg namelijk de award voor zowel de categorie lifteigenaren als liftonderhoudsbedrijven uitgereikt.

Lees verder

Koos van Lindenberg neemt afscheid van Liftinstituut

3 februari 2020

Na 32 jaar trouwe dienst met pensioen

Op 30 januari j.l. nam Koos van Lindenberg, Marketing Communicatie Manager bij Liftinstituut, officieel afscheid. ‘Mister Liftinstituut’, zoals Koos in de wandelgangen wordt genoemd, gaat genieten van zijn welverdiende pensioen. 

Lees verder

Resultaten aanvullende remcontroles tijdens periodieke liftkeuringen in 2019

17 december 2019

Sinds oktober 2017 voeren de keuringsinstanties aanvullende remcontroles uit. Op 13 december 2018 is binnen SBCL besloten deze controles te beperken tot het controleren van de deugdelijke werking van de controlevoorziening op de veilige remwerking en – indien van toepassing – het signaleren van het ontbreken van een dergelijke controlevoorziening. Er worden alléén opmerkingen gemaakt als het niet in orde is. Certificaten worden niet ingehouden. Lees meer achtergrondinformatie over deze aanvullende remcontroles.

Lees verder

Internationale Liftenbeurs Interlift 2019 toont trends.

29 oktober 2019

Internationale Liftenbeurs Interlift 2019 toont trends. Liftinstituut voor 10e keer deelnemer.

Interlift 2019, in Augsburg (Duitsland) met 577 exposanten en 46.500 m² bezette ruimte was de grootste tot nu toe. 21.200 bezoekers uit 108 landen kwamen naar Augsburg om zich te laten informeren over innovaties in de sector. Het aandeel aan buitenlandse bezoekers was vrijwel ongewijzigd 57% (2017: 58%).

Lees verder

Nieuw ‘Schema Liften’ vanuit SBCL heeft gevolgen voor keuringen liften vanaf 26 augustus 2019

18 juli 2019

Het nieuwe ‘Schema Liften’ voor keuring van personenliften is op 1 juni 2019 op de SBCL-website gepubliceerd en kent een overgangstermijn van 3 maanden. Dit betekent dat m.i.v. 1 september alle CBI’s binnen dit werkveld conform het nieuwe schema moeten werken. Dit heeft gevolgen voor de liftkeuringen.

Liftinstituut zal de keuringen voor personenliften m.i.v. 26 augustus geheel conform het nieuwe schema uitvoeren. Eén week voor het aflopen van de overgangstermijn, om eventuele onvolkomenheden in de automatische processen tijdig te signaleren.

Lees verder

Mag de bekabeling voor zonnepanelen door de liftschacht?

1 juli 2019

Wekelijks melden zich gebouweigenaren en VvE’s bij de helpdesk van Liftinstituut met de vraag: “We gaan zonnepanelen monteren. Mogen we de bekabeling door de liftschacht laten lopen?” Het antwoord is ja, maar daarvoor gelden wel strenge voorwaarden. Wie zich aan de voorwaarden houdt, loopt geen onnodige risico’s.
Lees verder

Veiligheidsrisico vastgesteld bij bepaald type liftaandrijvingen

29 maart 2019

Liftbedrijven nemen hierop actie wat kan leiden tot stilzetten liften

Na het bekend worden van veiligheidsrisico’s bij liftaandrijvingen van het merk Sautter Lift Components, met de typeaanduidingen SWG0, SWG1, SWG2 en SWG3, toegepast in liftmachines van fabrikant Ziehl Abegg SE, type ZAS0, ZAS1, ZAS2 en ZAS3, heeft deze fabrikant de liftbedrijven in Nederland opgeroepen direct een controleactie uit te voeren bij door hen geplaatste of bij hen in onderhoud zijnde liftaandrijvingen van dit merk en type.Lees verder

Wijziging aanvullende remcontroles tijdens periodieke liftkeuringen

15 december 2018

Sinds oktober 2017 voeren de keuringsinstanties aanvullende remcontroles uit. Op 13 december 2018 is binnen het SBCL besloten deze controles te beperken tot het controleren van de deugdelijke werking van de controlevoorziening op de veilige remwerking en – indien van toepassing – het signaleren van het ontbreken van een dergelijke controlevoorziening.Lees verder