Waarschuwingsstickers aanvragen

Met onze keuringen en certificeringen zorgen we er graag voor dat Nederland veilig en zorgeloos met de lift kan. Maar een lift is pas echt veilig, als deze ook veilig wordt gebruikt. Daarom hebben we verschillende waarschuwingsstickers, waarmee we iedereen in de lift waarschuwen voor mogelijke gevaren.

Waarschuwingssticker ‘Houd handen weg van de liftdeuren’
Help beknelling van met name kinderhandjes bij (glazen) liftdeuren te voorkomen. Plaats de waarschuwingssticker ‘Houd uw handen weg van de deur’ op de deuren van uw glazen lift(en). Zie waarom kinderhandjes weghouden zo belangrijk is op www.liftveilig.nl.
Deze gratis sticker aanvragen? Vul het formulier onderaan in.

Waarschuwingssticker ‘Houd uw hond kort aangelijnd’
Maak uw lift(en) nog veiliger voor hond en baasje. Breng deze waarschuwingssticker aan in de liften en roep hondenbezitters op om hun huisdier kort aangelijnd te houden. Zo worden hond en baasje niet door de liftdeuren van elkaar gescheiden. Lees meer over mogelijk gevaar voor honden in de lift op www.liftveilig.nl.
Deze gratis sticker aanvragen? Vul het formulier onderaan in.

Waarschuwingssticker ‘Bij brand geen lift’
Bij brand kan de stroom uitvallen, waardoor liftpassagiers vast komen te zitten. De Liftinstituut-waarschuwingssticker wijst hen erop om de lift bij brand niet te gebruiken.
Deze gratis sticker aanvragen? Vul het formulier onderaan in.

Waarschuwingssticker ‘Let op! Knelgevaar’ voor liften zonder kooiafsluiting
Sommige liften hebben geen kooiafsluiting (u ziet de liftschacht en verdiepingsdeuren dan aan u voorbijkomen). Bij deze liften bestaat er kans op knelgevaar, zeker bij goederenvervoer. De sticker ‘Let op! Knelgevaar’ waarschuwt de gebruiker.
Deze gratis sticker aanvragen? Vul het formulier onderaan in.

Waarschuwingssticker ‘Voorkom opsluiting’
Alleen in het gebouw? Gebruik de lift dan niet. Zelfs de beste lift kan in storing treden. De nieuwste liften zijn weliswaar voorzien van een spreek-luisterverbinding met de storingsdienst, maar bij oudere is dat soms niet het geval. Daarom adviseert deze sticker om niet met de lift te gaan, als er niemand in het gebouw meer is. Kijk voor meer veiligheidstips bij liftopsluiting op www.vastindelift.nl.
Deze gratis sticker aanvragen? Vul het formulier onderaan in.

Waarschuwingssticker ‘Vast in de lift’
Wie vast komt te zitten in de lift, kan in paniek zomaar de verkeerde beslissingen nemen. Voorkom gevaarlijke situaties en plak deze sticker in de lift. De QR-code leidt de liftpassagier snel naar de veiligheidstips op www.vastindelift.nl.

Vraag hier gratis uw waarschuwingsstickers aan

Vul hier uw gegevens in en geef aan welke en hoeveel stickers u graag ontvangt. We sturen u de stickers dan zo snel mogelijk toe. (Wenst u meer stickers? Stuur dan een e-mail naar info@liftinstituut.nl.)

Waarschuwingssticker plaatsen?

  1. Bent u geen eigenaar van de lift? Overleg met de lifteigenaar of u de sticker mag aanbrengen.
  2. Kies voor een opvallende plaats op ooghoogte.