Dakveiligheidsspecialist Veenman bundelt krachten met Liftinstituut

Veenman Dakveiligheid maakt sinds 3 juli 2023 deel uit van Liftinstituut Holding. De veiligheidsexpertise van Veenman vormt een vanzelfsprekende aanvulling op die van Liftinstituut. Directeur Edgar Veenman legt uit: “In twintig jaar tijd zijn we uitgegroeid tot dé specialist in het veilig werken op daken. Om verder te groeien en om onze klanten op een nog breder veiligheidsterrein te bedienen, hebben we een sterke partner gezocht. Die hebben we gevonden in Liftinstituut. Dankzij de samenwerking met de nummer 1 in liftveiligheid kunnen we ons nog meer focussen op de klantervaring en operationele kwaliteit.”

De komst van Veenman sluit eveneens aan bij de ambitie van Liftinstituut Holding om een leidende rol op het terrein van de totale gebouwveiligheid in te nemen. Marco Waagmeester, managing director bij Liftinstituut, zegt: “Vanuit onze eigen organisatie kunnen we klanten al helpen met veiligheidskeuringen en -trainingen rond liften, roltrappen, hoogwerkers en gevelonderhouds-installaties. Dankzij de krachtenbundeling met Veenman bieden wij hen nu ook toegang tot de beste dakveiligheidsexpertise.”

Samen voor gebouwveiligheid

Volgens Waagmeester hebben beide partijen een meer dan goede match. “Net als Liftinstituut behoort ook Veenman tot de grotere spelers in hun vakgebied. Bovendien opereren zij – net als wij – 100% onafhankelijk in de markt en maken zij deel uit van verschillende commissies die de dakveiligheidseisen helpen vormgeven.”  

Veenman Dakveiligheid blijft qua onderneming zelfstandig binnen Liftinstituut Holding opereren. “Maar in de toekomst zullen we wel samen gebouwveiligheid naar een nog hoger niveau tillen”, aldus Veenman en Waagmeester gezamenlijk.

Over Veenman Dakveiligheid

Al sinds 2002 is Veenman Dakveiligheid dé betrouwbare partner voor bedrijven en organisaties om een veilige werkomgeving op daken te waarborgen. Tot de diensten van Veenman behoren onder andere Dak Risico-Inventarisaties & -Evaluaties (Dak-RI&E’s), het ontwerp en de oplevering van valbeveiligingssystemen, periodieke inspecties en onderhoud, en trainingen op het gebied van veilig werken op hoogte. Veenman werkt nauw samen met diverse sectoren, waaronder de bouw, industrie, vastgoed en onderhouds- en installatiebedrijven. Hierdoor zijn veel daken inmiddels een veilige plek geworden om op te werken.