Liftinstituut betreedt Spaanse markt door overname Iseval Grupo

Vanuit de ambitie om de wereld van liften en roltrappen elke dag een stap veiliger te maken, neemt Liftinstituut het Spaanse Iseval Grupo over. Voor Nederlands grootste liftkeuringsorganisatie is de krachtenbundeling een logisch vervolg op eerdere internationale expansiestappen. Naast Nederland zorgt Liftinstituut inmiddels in Finland, België, Ierland, de Caraïben en Singapore voor onafhankelijke veiligheidskeuringen. Met het verwerven van Iseval Grupo draagt Liftinstituut bij aan de veiligheid van miljoenen Spaanse lift- en roltrapgebruikers.

Ideale partner

Iseval Grupo maakt per 12 juli deel uit van het internationale Liftinstituut-concern. Marco Waagmeester, managing director bij Liftinstituut Holding legt uit: “Iseval is voor ons de ideale partner om de Spaanse markt voor veiligheidskeuringen te betreden. In marktpositie, cultuur en management sluit het bedrijf perfect aan op onze activiteiten en strategie.”

“Iseval blijft binnen de groep zelfstandig opereren en zal vanuit Liftinstituut worden ondersteund in het behalen van de groeidoelstellingen. We zijn zeer verheugd over de samenwerking en heten onze nieuwe Spaanse collega’s van harte welkom. In de tussentijd blijven we bij Liftinstituut bouwen aan uitbreiding van ons netwerk in Europa en ver daarbuiten.”

Spaanse traditie

Iseval Grupo is een partner met een lange geschiedenis. De oprichters zijn al sinds 1998 werkzaam in de industriële inspectie- en veiligheidssector. In 2004 zetten ze de stap met de oprichting van een eigen onderneming: Iseval Grupo. Gabriel Perez, directeur van het in Valencia gevestigde bedrijf, licht toe: “Na 18 jaar continue groei zijn we op het punt gekomen om onze activiteiten op nationaal niveau uit te breiden. Om dit te realiseren, kiezen we voor aansluiting bij Liftinstituut, een wereldwijd toonaangevende speler op het gebied van veiligheidskeuringen en -certificeringen.”

“Bij Iseval Grupo hebben we stevige ambities, zeker wat onze veiligheidsdienstverlening betreft. Zo willen we de nummer 1-referentie worden als onafhankelijke keuringsorganisatie én als akoestisch testlaboratorium. Door ons ook op deze terreinen te begeven, kunnen we meer diensten met toegevoegde waarde ontwikkelen en nog verder groeien. Het is prettig dat we bij die groeistappen kunnen terugvallen op bijna een eeuw aan Liftinstituut-knowhow.”

Meer informatie

Meer details over de diensten van Iseval Grupo zijn te vinden op www.iseval.net. Informatie over de internationale activiteiten van de Liftinstituut-groep is te vinden op www.liftinstituut.com.