BRANCHE IN BEELD:
Pi liftconsultants

“Onze liftadviseurs zitten letterlijk naast de klant”

Regelmatig krijgt Liftinstituut adviesvragen binnen over de aanschaf, de modernisering of het onderhoud van liften. Als onafhankelijke keuringsorganisatie kan en mag Liftinstituut geen adviesfunctie vervullen. Zo blijven we 100% objectief. Gelukkig beschikt Nederland over een aantal zeer kundige liftadviesbureaus. In de nieuwe serie Branche in Beeld stellen we deze keer het jongste bureau aan u voor: Pi liftconsultants.

Volgens Imro Garcia, directeur van Pi liftconsultants, draait het bij goed liftbeheer om slechts drie zaken. “Je moet niet alleen een kwalitatief hoogwaardige lift kopen, je moet deze ook deskundig laten installeren en door de jaren goed laten onderhouden.”

“Natuurlijk willen liftproducenten en -onderhoudsbedrijven je graag helpen bij je keuzes, maar als lifteigenaar moet je heel veel kennis in huis hebben om daar zelf een onafhankelijk oordeel over te kunnen vormen. Als Pi liftconsultants staan we volledig aan de zijde van onze klanten. In gesprekken met producenten en onderhoudsbedrijven zitten we dan ook letterlijk naast ze.”

Pi liftconsultants is gevestigd in het bedrijvencomplex Kraanspoor

Internationaal actief
In 2018 startte Pi liftconsultants met zijn adviesdiensten, inmiddels telt het bureau acht medewerkers. “En dan hebben we ook nog twee zeer ervaren ZZP’ers in ons netwerk die altijd kunnen bijspringen.” Ziekenhuizen, woningcorporaties, onderwijsinstellingen, Verenigingen van Eigenaren en grote vastgoedbeheerders – ze kloppen allemaal aan bij Pi liftconsultants.

Bijzonder trots is Garcia op de nieuwe markt die hij en zijn consultants nu wereldwijd bedienen: “We zijn in 2018 gestart met advisering van de hotelbranche. Het begon met één hotelketen in Nederland en die zette ons opeens wereldwijd in. Zo maakte we al snel naam. Vlogen we aanvankelijk nog de hele wereld over, mede door de coronaperiode kunnen we veel internationale adviestrajecten nu ook online begeleiden.”

Betrouwbaarheid en comfort
Garcia geniet van de opdrachten die hij van zijn klanten krijgt: “We worden bij nieuwbouwprojecten aan tafel geroepen door designteams van architecten. In een vroeg stadium denken we dan mee over de creatieve mogelijkheden en normtechnische (on)mogelijkheden.”

“Verder helpen we onder meer met aanbestedingen, denken we mee over inzet en betrouwbaarheid van installaties en doen we comfortmetingen. Met deze metingen toetsen we of de geleverde liften in bedrijf ook echt voldoen aan wat de klant vooraf met de liftproducent heeft afgesproken. Ook toetsen we bijvoorbeeld of het onderhoudsbedrijf wel de servicekwaliteit levert die onderling is afgesproken. Als het nodig is, assisteren we ook bij geschillen, alhoewel we dat natuurlijk het liefst voorkomen.”

Investeren in tools en kennis
“Bij Pi liftconsultants willen we de allerbeste worden. Als ik dat zeg, realiseer ik me dat dat nogal een breed begrip is en dat anderen bepalen of je ook echt goed bent. Ik zie dat ‘allerbeste worden’ dan ook meer als een stip op de horizon, waar je je als bedrijf op kan richten. Vaststaat dat we het beste voor onze klanten willen.”

“Zo investeren we nadrukkelijk in de beste meetapparatuur – om feiten vast te stellen – en software om bijvoorbeeld verkeersberekeningen uit te voeren. Daarmee kunnen we bepalen of liften van klanten optimaal staan afgesteld om passagiers zo efficiënt mogelijk te vervoeren, of eventueel nog te optimaliseren zijn.”

Naast tools en software investeert Pi liftconsultants ook in kennis, bijvoorbeeld in normkennis. “Als er één partij in Nederland is die vooroploopt in de kennis van liftnormen, dan is dat Liftinstituut. Daarom gaan we jaarlijks met het hele team bij hen op training. We worden dan in één dag helemaal bijgepraat. Van die up-to-date kennis profiteren ook onze klanten. Omdat wij weten welke normen en wijzigingen eraan komen, kunnen we er samen op anticiperen.”

Europa in
Ook wat de toekomst betreft heeft Pi liftconsultants een duidelijke stip op de horizon. “Als het mogelijk is, willen we stapsgewijs verder groeien. Daarbij kijken we onder meer naar Europa. Hiertoe onderzoeken nu bijvoorbeeld de mogelijkheden van een vestiging voor de Belgische markt. Het liftadvieswerk is daar nog minder ontwikkeld. Ik verwacht dat we daar met onze liftkennis en aanpak van toegevoegde waarde kunnen zijn.”

Kijk voor meer informatie op www.piliftconsultants.nl of neem contact op met Imro Garcia via 085-1302396.