Update portaal.liftinstituut.nl: meer rapportagemogelijkheden

Bij Liftinstituut hebben we het klantportaal portaal.liftinstituut.nl nu volledig vernieuwd. Als klant kunt u nu verschillende rapportages uitdraaien met alle informatie over uw installaties. Het portaal biedt vier soorten rapportages in Excel, waarbij u zelf de rapportageperiode kunt kiezen. 

 • Installatieoverzicht
  Het installatieoverzicht zet alle installaties voor u op een rij. U ziet gegevens zoals adres, soort installatie, certificaatdatum, referentienummer etc.
 • Keuringsrapportage
  In het Excel-bestand van de keuringsrapportage ziet u aan de hand van de kleuren rood, oranje en groen bij welke liften u nog actie moet ondernemen. Dit stoplichtmodel gebruiken we ook in het dashboard van het klantportaal:
  – Groen: de lift is goedgekeurd
  – Oranje: de lift is goedgekeurd met opmerkingen
  – Rood: de lift is afgekeurd

  Behalve gegevens over de onderhoudspartij en het adres van de installatie staat in de Excel-rapportage ook of de Onderhoudscheck is uitgevoerd. Deze check is alleen van toepassing bij de VIP-liftkeuring
 • Zinnenrapportage
  In de zinnenrapportage ziet u per installatie welke opmerkingen de inspecteur heeft gemaakt of op welk punt hij een lift heeft afgekeurd. Ook hier zorgt een kleurcodering (oranje en rood) voor een snelle signalering van liften die uw aandacht vragen. Het Excel-bestand vermeldt ook basisinformatie zoals adresgegevens.
 • Onderhoudscheckrapportage – alleen voor klanten van de VIP-keuring
  Bij de onderhoudscheck van de VIP-keuring controleert de inspecteur – tijdens de reguliere keuring – hoe de lift erbij staat. Is de liftput schoon? Hoe is de staat van de staalkabels? Is er torninformatie aanwezig? De rapportage geeft een antwoord op deze en andere onderhoudsvragen. Ook in dit rapport zorgt een kleurcodering (groen, oranje en rood) voor een duidelijke signalering.
 • Grafieken
  Onlangs is de functie ‘Grafieken’ toegevoegd. Zo ziet u in één oogopslag wat er goed of fout gaat bij uw installaties en waaraan u aandacht moet geven. Als VIP-klant kunt u bij de functie ‘Grafieken’ ook zien hoe uw resultaten zich verhouden tot het landelijk gemiddelde. Hierdoor krijgen uw resultaten inhoud.

  Factuurstatus
  Liftinstituut is momenteel nog volop bezig met de update van het klantportaal portaal.liftinstituut.nl. Binnenkort voegen we een nieuwe functionaliteit toe waarbij u de facturen kunt inzien. Daarmee heeft u alle gegevens van uw liften overzichtelijk bij elkaar.

Zo blijft Liftinstituut zich inzetten voor de doorontwikkeling van de digitale dienstverlening.

Wilt u ook gebruikmaken van ons portaal? Dat is kosteloos. Vraag vandaag nog een inlogcode aan via verkoopbinnendienst@liftinstituut.nl.