Thyssenkrupp Encasa introduceert luxueuze huislift

ThyssenKrupp Encasa introduceert een nieuw type lift voor particulieren in Nederland; de HE 7 Huislift. Volgens dit bedrijf is dit de eerste push-to-go huislift in Nederland die geheel op het interieur van de woning afgestemd kan worden.

Tijdens de Woonbeurs in de Amsterdam RAI van 24 september tot en met 2 oktober 2011 werd de HE 7 Huislift voor het eerst aan het publiek getoond. Walter Boekestein, manager Home Elevator van ThyssenKrupp Encasa: “In toenemende mate hebben we te maken met personen die een kavel verwerven en hierop een huis laten bouwen. Zij willen daarbij steeds vaker ook een lift in hun huis. Geen woonhuislift zoals die bij woningaanpassing voor rolstoelgebruikers wordt gebruikt, maar een ‘echte’ lift. Dus geen knop die vastgehouden moet worden, geen draaideuren en geen beweging langs de open schachtwand. Vanuit die gedachte is de HE 7 Huislift ontwikkeld. Een lift om thuis te kunnen bewegen zoals de opdrachtgever dat wil, in een stijl die bij hem of haar past.”

Richtlijn Machines veiligheidsbasis

De lift is ontwikkeld op basis van de laatste versie van de Richtlijn machines. “Door de snelheid te maximeren op 0,15 m/s kunnen we een echte lift bouwen, met alles erop en eraan, dus ook automatische kooi- en schachtdeuren, zonder de verplichting van een vrije ruimte. Een verhoogde schachtkop en put zijn niet nodig en dat maakt inpassing in een woning relatief eenvoudig. Hierdoor is de HE 7 geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw”, aldus Boekestein. “De liften zijn niet alleen een praktische toevoeging, ze vormen ook een sieraad voor het huis.’’

Moderne techniek

Hij vervolgt: “De HE 7 Huislift is eigenlijk een conventionele lift. De gearless tractie-aandrijving is in de schacht geplaatst, op de kooigeleiding. Besturing en frequentieregeling bevinden zich in een kast die in de directe omgeving van de liftschacht geplaatst wordt. Deze moderne aandrijvingstechniek maakt dat de liftbeweging nauwelijks voelbaar is. De lift is dus zeer comfortabel in gebruik. Zeker in relatie tot een spindelaandrijving, maar ook in vergelijking met een hydraulische aandrijving. Om de liften voor ieder interieur geschikt te maken, zijn deze in vijf typen beschikbaar. Elk type lift wordt vervolgens op maat gemaakt, zodat deze naar persoonlijke smaak geïntegreerd kan worden in het huis of juist als architectonisch detail aan de gevel gebouwd kan worden.”